نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...اهنگ شکرانه
|
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...اهنگ شکرانه
|
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...اهنگ شکرانه
|
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...اهنگ شکرانه
|
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...اهنگ شکرانه
|
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...عوامل مهم برای تفاهم کانون خانواده
در شماره قبل به سه مورد از عوامل مهم برای تفاهم کانون خانواده در قالب باید هاونبایدها اشاره شد در این شماره توجه خوانندگان محترم را به ادامه مطالب در این زمینه جلب می نماییم.
4.زن رنجیده چه می گوید؟
در نظام خانواده زن باید بداند هنگام رنجش ودلخوری از شوهر خود آن را چگونه بیان کند.به عبارتی دیگر،گله گذاری فن و مهارت خاص خود را دارد که قصد بیان آن را در اینجا نداریم.اما باید دانست که زنی که از شوهرش رنجیده است،در چه حالت روحی به سر می برد وچه میکند:
1.به او بی احترامی می کند.
2.دانسته یا ندانسته او را نزد دیگران تحقیر می کند.
3.هیچ یک از کارهای خوبش را نمی بیند.
4.نا خود آگاه سعی می کند او را عصبانی کند
5.با هر گونه بد گویی از شوهرش همراهی می کند.
6.به حسودان و معاندان میدان می دهد تا از شوهرش انتقاد کنند.
7.منطق و انصافش را نسبت به شوهرش از دست می دهد.
8.به خواسته های شوهر ترتیب اثر نمی دهد.
9.با کوچکترین چیزی از کوره در می رود وجنجال به پا می کند.
10.با همه سر نا سازگاری دارد و دایم به پروپای اطرافیان می پیچد.
11.خانه را به خوبی اداره نمی کند.
12.با مهمان ها بد رفتاری می کند.و.............
با این شرایط روحی زن،فضای متشنج وزندگی در آن برای همگان سخت می شود.با این واکنش های نا خوداگاه،زن جایش را در قلب شوهر از دست می دهدومتاسفانه در صورت ادامه این وضعیت از چشم اومی افتد.بنابراین،بیان رنجیدگی ها از شوهر یا به اصطلاح رنجش زدایی شیوه و راه ورسم خاص خود را دارد.
5.من از تو سرم!
زندگی سعادت بار ناشی از مراقبت های زوجین از آن است.مردان هر ضعفی داشته باشند ،مایلند مورد محبت واحترام همسرشان واقع شوند اگر همسرتان عیبی دارد،مواظب باشید در هیچ شرایطی با دیگران در میان نگذارید.زیرا متاسفانه آن را بزرگتر می کنند و باعث سر شکستگی شما می شوند .چرخ زندگی باید به دست خودتان بچرخد آن را به دست دیگران ندهید زیرا به مصلحت و منفعت شما نمی چرخاند.
6.سنگ صبور شوهر باشید
نشاط،سر زندگی وخوشرویی شما اگر همراه با حوصله وصبوری باشد،شوهرتان خوشبخت ترین مرد عالم است.مردی که خسته و کوفته از فشار کارومحیط کاری به خانه می آید،پی مکانی امنی است تا تجدید قوا کند. ترشرو وبد خونباشید که شوهر محل امن دیگری برای خود دست وپا می کند.سعی کنید غمخوار شوهر باشید و در ناراحتی هایش شریک شوید.او باید شما را یار و مددکار خویش حس کند.وقتی شوهرشما از سختی ها و مشکلات می گوید،فقط گوش کنید وهیچ حرفی نزنید،بگذارید بفهمد با علاقه به حرفهایش گوش می دهید.او در این لحظه محتاج پند و اندرز نیست .فقط گوش شنوا و صمیمیمی خواهد که عقده دلش را خالی کند .سعی کنید سنگ صبورش باشید وبه او مجال دهید خود راه حل مشکلاتش را بیابد .به هوش باشید هیچ گاه از اشتباهت یا اعتراف هایش چماقی نسازید تا بر علیه اش استفاده کنید.اگر او را ملامت و سرزنش کنید،یقین بدانید پایگاه عاطفی اش را از او گرفته اید و دیگر به سراغ تان نمی اید.پس ملکه ذهنتان کنید که شوهرتان به شدت به شما نیاز دارد ونباید کاری کنید از شما فاصله بگیرد.
با توجه به نظرات خوانندگان محترم در نوشته بعدی در خصوص چگونگی رفتار و برخورد متقابل مرد نسبت به همسر مطالبی نوشته خواهد شد.
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...عوامل مهم برای حفظ تفاهم وبقاء زندگی زناشویی
زندگی زناشویی را باید چون نهالی دانست که لازم است تمام تعهدات رابه کار بست تا این نهال حفظ و بارور شود و به درختی تناور تبدیل گرددوریشه آن در اعماق جان زن ومرد نفوذ کند.آنچه در این میان دارای اهمیت می باشد،محبت وشیوه های صحیح ابراز آن است.مبحث بین زن ومرد اکتسابی است.بدین معنا که هم زن وهم مرد باید شیوه های ابراز آن را آموزش دیده،تمرین کنند و به کار برند.در این مقاله به جمله های کلیدی که بیان آنها از زبان آقایان به همسرشان در ایجاد یک زندگی شادو سالم اهمیت دارد ،ونیز توصیه هایی در این رابطه می پردازیم.
1.روز خوبی داشتی!
هنگامیکه از همسر خود در مورد چگونگی گذراندن روزش سوال می کنید،برداشت او از این خواهد بود که شما انسان به فکری هستید ومشتاقید بدانید او اوقات خود را چگونه سپری کرده است.این سؤال به همسر شما اجازه خواهد داد که مدَتی درمورد کوچکترین اتفاقاتی که برایش افتاده صحبت نماید(پس برای مدَت زمان طولانی آماده نشستن و شنیدن داستان های او شوید!)همسر شما به آن چه که در فکر شما می گذرد توجه زیادی دارد.با این عمل به او فرصتی می دهید تا با گفتو گو ،شما را به عنوان محرم اسرار خود در نظر بگیرد.اگر چه ممکن است بیش از زمانی که انتظار دارید،مجبور به شنیدن صحبت های او شوید،اما وقتی تمام شد او علاقه مند به صحبت در مورد شما خواهد بود.
2.تو زیبا ترینی:
این جمله به او می رساند که برای شما جذاب است.از طرف دیگر باعث افزایش اعتماد به نفس در او خواهد شد.شما به همسر خود اطمینان می دهید که به اوعلاقه دارید.این تحسین وتعریف بسیار مهمی در دنیایی زنانه محسوب می شود و امتیاز شما را در نزد همسرتان ارتقای چشمگیری خواهد داد.همچنین به او تفهیم می کند تا چه حد برایش ارزش قايل هستید.
3.در مورد (هر چیزی)چه احساسی داری؟
پرسیدن این سؤال به همسرتان نشان می دهد که شما خالصانه برای احساسات او قاۀل هستید.زن ها عاشق بیان احساساتشان در مورد هر موضوع قابل تصور ی هستند.این سؤال بیانگر جنبه مهربانی وهمدلی مرد است.وقتی همسرتان در میابد که شما توجه تان را به او مبذول داشته اید،او نیز متقابلا"احساسات خود را به شدت بیشتری اهدا خواهد نمود.
4.تو واقعا زرنگ و باهوشی:
با تایید و تصدیق هوش و ذکاوت او این مفهوم را می رساند که علاوه بر محاسن ظاهری ،متوجه ذهن و فکر توانمندش نیز هستید.همسر شما با شنیدن این جمله در مورد همه جوانب زندگی خود احساس رضایت وخشنودی خواهد نمود.این سخن نشانه احترام از طرف شما برای همسرتان محسوب می گردد زن ها عاشق مردان صمیمی و خوش قلب هستند وهیچ چیز بهتر از بیان وتشخیص هوش وذکاوت آنان نمی تواند صفات عالی شما را آشکار سازد.
5.می خواهم تمام عمرم را با تو سپری کنم:
هنگامی که این جمله را بیان می کنید،او را به تداوم تعهدات خود مطمین می سازید وبه تبع آن همدلی همیشگی او را خواهد داشت.
6.تو بهترین دوست برای من هستی
به این معنی که برای رابطه تان ارزش قاۀل هستید ومایل اید کارهایی را به همراه او انجام دهید که مردان دیگر ممکن است قادر به انجام آنها نباشند.همسرتان بعد از شنیدن این جمله پیوند مقاومت ناپذیری با شما پیدا خواهد کردودر نظر او به انسانی جذاب تبدیل خواهید شد.
7.تو یک مادر ایده آل هستی (یا خواهی شد)
اغلب زن ها آرزو دارند که روزی بچه دار شوند.همچنین خیلی با خود کلنجار می روند که آیا در این راه موفق خواهند بود یا نه.با گفتن این جمله به همسرتان اطمینان می دهید که بطور حتم به هدفش خواهد رسید.بعلاوه با ارضای نیاز درونی اش باعث آرامش وتسکین او می شوید.بیان کلمات از زبان شما به عنوان همسر او را خوشحال خواهد کرد.
8.تو زندگی مرا کامل میکنی:
این جمله می گوید که او تنها فرد مورد علاقه شماست.همه زنها دوست دارند این جمله را از زبان شوهران خود بشنوند.بیان این عبارت به مفهوم آن است که همسر خود را کاملا پذیرفته اید واو مکملی همیشگی برای شماست.به این ترتیب در همسرتان احساسی لذت بخش و پایدار ایجاد خواهد شد.این جمله تاکید می کند که شما در زندگی به او نیاز دارید و نمی توانید بدون او زندگی کنید.زنها از شنیدن چنین جملاتی بسیار دلگرم می شوند.
9.دوستت دارم:
این جمله دو کلمه ای معروف و کوتاه که همگی باآن آشنا هستیم می تواند تاثیر شگرفی به همراه داشته باشد.هر روز چندین بار این جمله را برای همسرتان تکرار کنید.چرا که گفتن این عبارت به او باعث روشن نگه داشتن مشعل محبت در کانون گرم خانواده می شود.اگر در بین شما کسانی هستند که تا به حال این جمله را به همسرشان نگفته اند،بدون تردید آن را بیان کنید وقتی که اثر شگرف این جمله را در همسرتان ببینید هرگز از تکرار آن کوتاهی نخواهید کرد.
10.به عقاید همسرتان احترام بگذارید:
اگر عقاید همسرتان با اعقاید شما متفاوت است،با احترام به نظرات او گوش کنید.احترام باعث می شود که او بتواند خودش باشد.باورها،آرمان ها و اهدافتان را با یکدیگر در میان بگذارید.
11.با همسرتان شوخی کنید:
خوش مشرب باشید.با همسرتان شوخی کنید.در ضمن مراقب شوخی ها هم باشید.شوخی نا پسند نکنید.حسن نیت خود را با شوخی به همسرتان ثابت کنید.
12.از همسرتان قدردانی وسپاسگزاری کنید:
همسر شما نیاز دارد که از او تشکر وقدردانی کنید.این نیاز واقعی است و باعث ارضاء عاطفی همسر می شود وامید،انرژی ،نشاط،مثبت اندیشی،آرامش،تشویق،دوستی ومحبت را به همراه خواهد داشت.پس این عادت خوب را به دیگر عدت های خوب خود اضافه کنید.
نویسه جدید وبلاگ
همیشه از طرف داران حق باش یکی از دوستان با مهربان به گوشم گفت آقای فلانی: چرا اخمو نشستی رو به دیوار چرا پٌک میزنی هردم به سیگار بگو باز چی شده دادت بلنده! مگرطی گشته صبرت پیش بنده چه کار داری که نرخ نون گرونه مرض داری بگی تقصیر اونه چه کار داری بگویی حرفی از نفت چه کار داری که نفت ما کجا رفت؟ مگر این نفت قبلا زان ما بود نه جانم من بلای جان ما بود آخر دیگی که بهر ما نجوشه چه مربوطه به ماها هر چه توشه؟ مگو دزدان بیلیاردی چطو شد چطو یکهٌوهمش یخ بود،اُوشد برو توصف به فکرگوشت ونون باش ولش کن هرچه دیدی فکر جون باش اگر خواهی کنی گردن کُلفتی یقین توی هلفدونی میفتی؟ به او گفتم که این حرفُ کی گفته ولش کن هرکی گفته حرف مُفته همین اشعارترباشد گواهم که مخلص ماه ترخیلی زماهم؟!نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...پرسش شماره 1
فلسفه ازدواج موقت چيست؟ چه شرايطي دارد؟
فلسفه ازدواج موقت
ازدواج موقت، از نظر تئوريك كاملاً پذيرفته شده است و نه تنها در اسلام، كه حتي برخي از متفكران بزرگ غربي ـ مانند راسل ـ يكي از راههاي حل مشكل ازدواج دائمي و ديررس را در دنياي كنوني، پناه بردن به ازدواج موقت ميدانند. از نظر عملي نيز در نظام جمهوري اسلامي، اين مسئله مقبول افتاده؛ ليكن فرهنگ اجتماعي، هنوز پذيراي آن نيست. به عبارت ديگر، صيغة موقّت نيز نوعي ازدواج است. بنابراين، هر فرد واجد شرايط ميتواند از شخصي كه او نيز شرايط ازدواج موقت را دارا است، خواستگاري و براي مدتي موقت ـ مانند چند ساله دوران تحصيل ـ با وي ازدواج كند.
متأسفانه غالب افراد، ازدواج موقت را با كاميابي آني اشتباه گرفتهاند و همين مسئله سبب شده است اين موضوع نتواند در جامعه ما جايگاه حقيقي خود را باز يابد. تبليغات سوئي هم كه بيش از يك قرن در جامعه ما توسط غربگرايان انجام شده، در ضمير مردم رخنه كرده است؛ به گونهاي كه گاهي روابط نامشروع، با تسامح نگريسته ميشود؛ ولي ازدواج موقت، طوري ديگر معرفي ميگردد. براي حل اين مشكل بايستي تلاش فرهنگي و اجتماعي گستردهاي صورت پذيرد تا جوانان از آسيب شياطين مصون بمانند.
شرايط عقد موقت
عقد موقت يا صيغه، داراي شرايط زير است:
. ازدواج موقت مانند ازدواج دائم، نياز به خواندن عقد و الفاظ مخصوص دارد و با صرف رضايت قلبي درست نميشود.
. فرق عمده در ازدواج موقت با دائم، اين است كه در عقد موقت بايد مدت ذكر شود كه آيا مثلاً يك ساعت است يا ده سال.
. مقدار مهريه هم بايد در عقد موقّت، مشخص شود و هنگام خواندن عقد، ذكر گردد.
. اگر دختر باكره بخواهد صيغه شود، بايد با اذن پدر يا جد پدري باشد؛ همان گونه كه در ازدواج دائم نيز اين طور است.
. در عقد ازدواج موقّت، بعد از تمام شدن مدت، زن بايد از مرد جدا شود و عده نگه دارد؛ مگر اينكه عقد، دوباره تجديد شود. اگر قبل از تمام شدن مدت، مرد بقيه آن را ببخشد، ازدواج موقت تمام ميشود؛ اما ازدواج دائم، فقط با طلاق يا فسخ، عقد منفسخ ميشود.
نكاح موقّت از نيازهاي ضروري جامعه اسلامي است؛ ولي اگر اين كار، بدون اتخاذ تدابير و قانونمنديهاي لازم صورت پذيرد، بيشك عوارض نامطلوب بهداشتي و روحي براي جامعه در بر خواهد داشت. مسلماً ازدواج موقّت از نظر هزينه و نيازهاي ديگر، همانند ازدواج دائم نيست و طبيعتاً براي اكثر جوانان قابل دسترسي خواهد بود؛ ولي متأسفانه در حال حاضر چنين زمينههايي وجود ندارد. در چنين شرايطي، براي رهايي از دغدغههاي فكري و روحي، بهتر است با تصميم جدي، براي ازدواج اقدام كنيد.
اگر به غرايز طبيعي انسان، به صورت صحيحي پاسخ گفته نشود، براي اشباع آنها متوجه راههاي انحرافي خواهد شد؛ زيرا اين حقيقت قابل انكار نيست كه غرايز طبيعي را نميتوان از بين برد و فرضا هم بتوانيم از بين ببريم، چنين اقدامي عاقلانه نيست و به نوعي، مبارزه با قانون آفرينش است. بنابراين راه صحيح آن است كه آنها را از طريق معقولي اشباع نموده و از آنها در مسير سازندگي بهرهبرداري كنيم.
اكنون اين پرسش پيش ميآيد كه در بسياري از شرايط و محيطها، افرادي قادر به ازدواج دائم نيستند، يا افراد متأهل در مسافرتهاي طولاني و يا مأموريتها با مشكل عدم ارضاي غريزه جنسي روبه رو ميشوند. اين موضوع به خصوص در عصر حاضر به شكل حادتري رخ نموده است؛ چرا كه سن ازدوج، بر اثر طولاني شدن دوره تحصيل و مسائل پيچيده اجتماعي، بالا رفته و كمتر جواني ميتواند در سن پايين ـ يعني در داغترين دوران غريزه جنسي ـ اقدام به ازدواج كند. با اين وضع، چه بايد كرد؟ آيا بايد مردم را به سركوب كردن اين غريزه (همانند رهبانها و راهبهها) تشويق كرد؟ يا اينكه آنان را در برابر بيبند و باري جنسي، آزاد گذاشت و شاهد صحنههاي زننده بود؟ و يا آنكه راه سومي را در پيش بگيريم كه نه مشكلات ازدواج دائم را به بار آورَد و نه آن بيبند و باري جنسي را؟
«ازدواج دائم» نه در گذشته و نه در امروز، به تنهايي جوابگوي نيازمنديهاي جنسي همه طبقات مردم نبوده و نيست. ما بر سر دو راهي قرار داريم: يا بايد «فحشا» را مجاز بدانيم و يا طرح ازدواج موقت را بپذيريم. معلوم نيست آنها كه هم با ازدواج موقت مخالفند و هم با فحشا، چه جوابي براي اين سؤال دارند؟ طرح ازدواج موقّت، نه شرايط سنگين ازدواج دائم را دارد ـ كه با عدم تمكن مالي يا اشتغالات تحصيلي و مانند آن نسازد ـ و نه زيانهاي فجايع جنسي و فحشا را در بر دارد. ناصر مكارم شيرازي، تفسير نمونه(تهران، دار الكتب الاسلاميه، 1374، ج 3، ص 341) البته يکي ار موانع جدي ازدواج موقّت سوء استفادة افراد عياش است. ازدواج موقّت راهي اضطراري و موقّت براي جلوگيري از معضلات جنسي است؛ نه راهي براي شهوتراني تا ثبات خانوادهها را به مخاطره انداخته وجايگزين ازدواج دائم شود!!
ترديدي نداريم كه همه اين مشكلات فعلي ـ كه بيشتر ريشه در فرهنگ عمومي جامعه دارد ـ غل و زنجيرهاي آهنيني را بر دست و پاي تمامي افراد جامعه ـ به خصوص جوانان ـ زده است و ارضاي طبيعي يكي از نيرومندترين غرايز را دشوار ـ بلكه محال ـ نموده است. بايد با حركتي عظيم و بنيادين در فرهنگ جامعه، ساختار فكري مردم در اين زمينه زير و رو شود تا اين قيد و بندها از هم گسسته گردد.
براي رسيدن به اين هدف، بايد همه علتها و محركهاي مشكل ياد شده شناسايي (اعم از اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي) و سپس با مشاركت دولت و مردم، ابتدا راه «ازدواج دائم» هموار گردد. آن گاه براي مشكلات باقيمانده، راه ازدواج موقّت در پيش گرفته و براي مقبوليّت همگاني آن، بيش از پيش تلاش شود.
نویسه جدید وبلاگ
متن نویسه...پرسش شماره 1
فلسفه ازدواج موقت چيست؟ چه شرايطي دارد؟
فلسفه ازدواج موقت
ازدواج موقت، از نظر تئوريك كاملاً پذيرفته شده است و نه تنها در اسلام، كه حتي برخي از متفكران بزرگ غربي ـ مانند راسل ـ يكي از راههاي حل مشكل ازدواج دائمي و ديررس را در دنياي كنوني، پناه بردن به ازدواج موقت ميدانند. از نظر عملي نيز در نظام جمهوري اسلامي، اين مسئله مقبول افتاده؛ ليكن فرهنگ اجتماعي، هنوز پذيراي آن نيست. به عبارت ديگر، صيغة موقّت نيز نوعي ازدواج است. بنابراين، هر فرد واجد شرايط ميتواند از شخصي كه او نيز شرايط ازدواج موقت را دارا است، خواستگاري و براي مدتي موقت ـ مانند چند ساله دوران تحصيل ـ با وي ازدواج كند.
متأسفانه غالب افراد، ازدواج موقت را با كاميابي آني اشتباه گرفتهاند و همين مسئله سبب شده است اين موضوع نتواند در جامعه ما جايگاه حقيقي خود را باز يابد. تبليغات سوئي هم كه بيش از يك قرن در جامعه ما توسط غربگرايان انجام شده، در ضمير مردم رخنه كرده است؛ به گونهاي كه گاهي روابط نامشروع، با تسامح نگريسته ميشود؛ ولي ازدواج موقت، طوري ديگر معرفي ميگردد. براي حل اين مشكل بايستي تلاش فرهنگي و اجتماعي گستردهاي صورت پذيرد تا جوانان از آسيب شياطين مصون بمانند.
شرايط عقد موقت
عقد موقت يا صيغه، داراي شرايط زير است:
. ازدواج موقت مانند ازدواج دائم، نياز به خواندن عقد و الفاظ مخصوص دارد و با صرف رضايت قلبي درست نميشود.
. فرق عمده در ازدواج موقت با دائم، اين است كه در عقد موقت بايد مدت ذكر شود كه آيا مثلاً يك ساعت است يا ده سال.
. مقدار مهريه هم بايد در عقد موقّت، مشخص شود و هنگام خواندن عقد، ذكر گردد.
. اگر دختر باكره بخواهد صيغه شود، بايد با اذن پدر يا جد پدري باشد؛ همان گونه كه در ازدواج دائم نيز اين طور است.
. در عقد ازدواج موقّت، بعد از تمام شدن مدت، زن بايد از مرد جدا شود و عده نگه دارد؛ مگر اينكه عقد، دوباره تجديد شود. اگر قبل از تمام شدن مدت، مرد بقيه آن را ببخشد، ازدواج موقت تمام ميشود؛ اما ازدواج دائم، فقط با طلاق يا فسخ، عقد منفسخ ميشود.
نكاح موقّت از نيازهاي ضروري جامعه اسلامي است؛ ولي اگر اين كار، بدون اتخاذ تدابير و قانونمنديهاي لازم صورت پذيرد، بيشك عوارض نامطلوب بهداشتي و روحي براي جامعه در بر خواهد داشت. مسلماً ازدواج موقّت از نظر هزينه و نيازهاي ديگر، همانند ازدواج دائم نيست و طبيعتاً براي اكثر جوانان قابل دسترسي خواهد بود؛ ولي متأسفانه در حال حاضر چنين زمينههايي وجود ندارد. در چنين شرايطي، براي رهايي از دغدغههاي فكري و روحي، بهتر است با تصميم جدي، براي ازدواج اقدام كنيد.
اگر به غرايز طبيعي انسان، به صورت صحيحي پاسخ گفته نشود، براي اشباع آنها متوجه راههاي انحرافي خواهد شد؛ زيرا اين حقيقت قابل انكار نيست كه غرايز طبيعي را نميتوان از بين برد و فرضا هم بتوانيم از بين ببريم، چنين اقدامي عاقلانه نيست و به نوعي، مبارزه با قانون آفرينش است. بنابراين راه صحيح آن است كه آنها را از طريق معقولي اشباع نموده و از آنها در مسير سازندگي بهرهبرداري كنيم.
اكنون اين پرسش پيش ميآيد كه در بسياري از شرايط و محيطها، افرادي قادر به ازدواج دائم نيستند، يا افراد متأهل در مسافرتهاي طولاني و يا مأموريتها با مشكل عدم ارضاي غريزه جنسي روبه رو ميشوند. اين موضوع به خصوص در عصر حاضر به شكل حادتري رخ نموده است؛ چرا كه سن ازدوج، بر اثر طولاني شدن دوره تحصيل و مسائل پيچيده اجتماعي، بالا رفته و كمتر جواني ميتواند در سن پايين ـ يعني در داغترين دوران غريزه جنسي ـ اقدام به ازدواج كند. با اين وضع، چه بايد كرد؟ آيا بايد مردم را به سركوب كردن اين غريزه (همانند رهبانها و راهبهها) تشويق كرد؟ يا اينكه آنان را در برابر بيبند و باري جنسي، آزاد گذاشت و شاهد صحنههاي زننده بود؟ و يا آنكه راه سومي را در پيش بگيريم كه نه مشكلات ازدواج دائم را به بار آورَد و نه آن بيبند و باري جنسي را؟
«ازدواج دائم» نه در گذشته و نه در امروز، به تنهايي جوابگوي نيازمنديهاي جنسي همه طبقات مردم نبوده و نيست. ما بر سر دو راهي قرار داريم: يا بايد «فحشا» را مجاز بدانيم و يا طرح ازدواج موقت را بپذيريم. معلوم نيست آنها كه هم با ازدواج موقت مخالفند و هم با فحشا، چه جوابي براي اين سؤال دارند؟ طرح ازدواج موقّت، نه شرايط سنگين ازدواج دائم را دارد ـ كه با عدم تمكن مالي يا اشتغالات تحصيلي و مانند آن نسازد ـ و نه زيانهاي فجايع جنسي و فحشا را در بر دارد. ناصر مكارم شيرازي، تفسير نمونه(تهران، دار الكتب الاسلاميه، 1374، ج 3، ص 341) البته يکي ار موانع جدي ازدواج موقّت سوء استفادة افراد عياش است. ازدواج موقّت راهي اضطراري و موقّت براي جلوگيري از معضلات جنسي است؛ نه راهي براي شهوتراني تا ثبات خانوادهها را به مخاطره انداخته وجايگزين ازدواج دائم شود!!
ترديدي نداريم كه همه اين مشكلات فعلي ـ كه بيشتر ريشه در فرهنگ عمومي جامعه دارد ـ غل و زنجيرهاي آهنيني را بر دست و پاي تمامي افراد جامعه ـ به خصوص جوانان ـ زده است و ارضاي طبيعي يكي از نيرومندترين غرايز را دشوار ـ بلكه محال ـ نموده است. بايد با حركتي عظيم و بنيادين در فرهنگ جامعه، ساختار فكري مردم در اين زمينه زير و رو شود تا اين قيد و بندها از هم گسسته گردد.
براي رسيدن به اين هدف، بايد همه علتها و محركهاي مشكل ياد شده شناسايي (اعم از اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي) و سپس با مشاركت دولت و مردم، ابتدا راه «ازدواج دائم» هموار گردد. آن گاه براي مشكلات باقيمانده، راه ازدواج موقّت در پيش گرفته و براي مقبوليّت همگاني آن، بيش از پيش تلاش شود.